PDA

Arată versiune întreagă : Marca inregistrata la osim ?TheGuru
06.06.2011, 09:51
Va salut , cine stie cu ce se "mananca" acest subiect. Detinem un domeniu .ro si am vrea sa stim cum sa procedam sa nu avem surprize .. cu ce sa incepem , se ocupa cineva cu asa ceva ?
Astept orice sugestie .. multzam!

cosmin01
06.06.2011, 09:55
Depinde ce domeniu ai, era bine daca specificai si asta.

Poti verifica aici daca este marca inregistrata: http://www.inregistrare-marci.ro/marci/cautare.php

TheGuru
07.06.2011, 12:56
am dat o fuga pana la ei cel mai bine :) .. recomand , exista si varianta prin intermediari dar nu am preferat

crt_
07.06.2011, 14:11
Poate ne spui si noua ce ai aflat. E bine de stiut.

TheGuru
07.06.2011, 20:29
in primul rand pentru cautari de marci parerea mea este ca cel mai bine cauti pe baza lor de date, respectiv : http://bd.osim.ro/marci/index.jsp (sunt patit cu cautarile .. la domenii , iar a doua zi cand sa il cumpar era luat :D )

apoi ai de consultat lista produselor si a serviciilor NICE - de obicei 42 este pt. net , e bine de stiut daca nu reusit sa incadrati marca voastra in nici o categorie 1 - 45 puteti scrie cu cuv voastre :) si va incadreaza ei contra unei taxe ..

pt inceput se platesc 36 publicarea si 108 ron pentru marcile alb negru (in cazul in care este inclus logo alb negru ) sau 360 ron marci color

.. in mare cam atat , deci se poate si fara intermediari :) succes tuturor

vipe
08.06.2011, 10:38
Profit de ocazie: daca tu iti cumperi un nume de domeniu si acel nume e marca inregistrata la osim de mine pe aceleasi clase pe care folosesti tu numele pot sa iti iau si domeniul si banii?

crt_
08.06.2011, 10:42
Profit de ocazie: daca tu iti cumperi un nume de domeniu si acel nume e marca inregistrata la osim de mine pe aceleasi clase pe care folosesti tu numele pot sa iti iau si domeniul si banii?

Nu. ROTLD nu va lua un domeniu de la un detinator ca sa il de la altul. Ca sa poti lua acel domeniu ai mult de munca (http://www.icann.org/en/udrp/udrp.htm).

Banii nici atat nu cred ca poti sa ii iei.

vipe
08.06.2011, 12:58
Las-o balta si citeste: http://portal.rotld.ro/pages/ro/1/
3. SELECTAREA UNUI NUME DE DOMENIU. Noi nu putem si nu verificam daca numele de domeniu pe care il selectati, sau utilizarea numelui domeniului, incalca drepturile legale ale altor partii. Noi insistam ca dumneavoastra sa investigati daca numele selectat sau utilizarea lui incalca drepturile legale ale altor parti. Puteti lua in considerare una sau mai multe marci inregistrate de Dumneavoastra in legatura cu numele de domeniu pe care doriti sa il inregistrati. Trebuie sa fiti constient ca ni se poate cere de catre o instanta judecatoreasca sa anulam, modificam sau sa transferam numele de domeniu. Trebuie sa fiti constient ca daca suntem dati in judecata sau amenintati cu judecata in legatura cu numele dumneavoastra de domeniu, ne vom adresa dumneavoastra pentru a sustine nevinovatia noastra si pentru a ne despagubi pentru daunele cauzate.

Ma gandesc sa ma apuc sa iau domeniile.Primul e cwr.ro :))

Si pentru iniatorul acestui topic cred ca am raspuns complet: citeste contractul si afli dupa ce ai semnat ce intrebi acum:))

Si inca ceva care poate lasa multi fara domenii: "MINORI. Prin acceptarea serviciilor noastre Dumneavoastra confirmati ca aveti varsta legala pentru a incheia aceasta Intelegere (Contract).
"

crt_
08.06.2011, 13:20
Poti sa o lasi tu balta. Vezi ca tribunalul sa nu dea o decizie si in sens invers (adica sa iti ia tie marca si sa i-o dea lui Dennis ;-D). Ar fi aberant ca la fiecare domeniu sa iti inregistrezi si o marca de firca ca o sa ramai fara domeniu.

La ROTLD lucrurile sunt clare:

"Registrul de domenii .ro (ROTLD) nu este un arbitru al disputelor ce pot sa apara intre posesorul unui nume de domeniu si o terta parte referitoare la inregistrarea sau folosirea unui nume de domeniu.

In cazul in care apare o disputa intre posesorul unui nume de domeniu si o terta parte reclamanta, Registrul ROTLD va asista cele doua parti pentru a ajunge la o rezolvare acceptata de ambele parti.

Ca regula generala, Registrul ROTLD va lua masuri atunci cand este clar ca posesorul unui nume de domeniu a incalcat acordul de inregistrare.

In cazul in care o rezolvare mutuala nu este posibila, reclamatia constituie subiect pentru Politica Uniforma de Rezolvare a Disputelor privind Numele de Domenii aprobata de ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers)."

Trebuie sa evitam sa inregistram domenii care reprezinta nume de marci inregistrate.

Eu voi inregistra ca marci pitipoance si cocalari ;;D

E-H-R
08.06.2011, 15:10
Eu voi inregistra ca marci pitipoance si cocalari ;;D

Tu vrei sa iti faci de lucru cu zeci de mii de potentiali detinatori de drepturi inregistrare pentru astfel de domenii? ;-)
Sau ... vrei sa testezi cati cer ownership? (recensamant)
+ 1

vipe
08.06.2011, 17:18
Poti sa o lasi tu balta. Vezi ca tribunalul sa nu dea o decizie si in sens invers (adica sa iti ia tie marca si sa i-o dea lui Dennis ;-D). Ar fi aberant ca la fiecare domeniu sa iti inregistrezi si o marca de firca ca o sa ramai fara domeniu.


Pai de "frica ca" o sa o ia asa se va intampla!
Mai ca sa fiu mai clar, eu am avut probleme cu unul care avea marca inregistrata pe un nume si a venit sa ma streseze ca ii folosesc marca.Omul nu avea ce face pentru ca site-ul meu era doar o joaca asa ca pana la urma i-am explicat si am incheiat insa cand vine vorba de domeniile.ro si un domeniu foarte mare ca de exemplu Gustos.ro
Catalin, de "frica ca" o sa iti ia cineva site-ul iti vei plati si marca asa cum fac cei care au site-urile mari.
Si eu de "frica ca" ma pot trezi cu o cerere de inchidere a site-ului tocmai cand va ajunge destul de productiv, voi fi nevoit sa platesc pentru marca inregistrata.
Apoi Catalin, celui care are romaniiautalent.tld si il vinde cu 1000 de euro nu-i este "frica ca" "Romanii au talent" precum si derivatele conform legii sunt marci inregistrate ale FREMANTLEMEDIA LIMITED SIMCO LIMITED cu clase care includ si acel site.Acum lui nu-i este "frica ca" il poate intreba si fiscul de ce nu impoziteaza banii si mai foloseste si marca altora, dar unora le este iar astia FREMANTLEMEDIA LIMITED SIMCO LIMITED nu dau importanta ca daca ar da ar iesi scantei.
Na, depinde si de noroc.Acum de" frica ca" ai sa ma injuri dupa atata "citare" iti zic: sper ca prinzi la gluma si nu ai sub 18 ani!:)

ice4fun
08.06.2011, 18:25
Poi la urma urmei, care e costul unei marci inregistrate? Adica care este costul pentru a inregistra o marca si a o tine asa ? Ma rog, ca idee... Cum sta treaba pentru ca acum cateva luni bune eram in cautare si n-am dat de o lista a preturilor sau ceva asemanator.

crt_
08.06.2011, 19:24
offtopic: m-am obisnuit cu tine. Esti prea irascibil pt. varsta ta :)

ontopic: una e sa inregistrezi un domeniu care reprezinta o marca inregistrata si alta este sa vina unu dupa tine sa inregistreze o marca si sa aiba pretentii la domeniu. Pana la urma judecatorul decide. Eu nu am de ce sa imi fac griji ca pana cresc site-urile mele :)

vipe
09.06.2011, 02:31
offtopic: m-am obisnuit cu tine. Esti prea irascibil pt. varsta ta :)

Catalin, nu m-am enervat pentru ca nu aveam de ce.Doar ma amuzam pe seama faptelor.Probabil tu te simti lezat.Treaba cu varsta mea sa o lasam pe seama celor mai in masura.
Deocamdata sa ajungi si tu
Marca Verbală, alcatuita doar din litere si cifre
-COST 350 EUR
Marca Combinată, alcatuita din litere,cifre si reprezentari grafice
-COST 450 EUR
Marca Tridimensională,este forma produselor sau ambalajelor
-COST 485 EUR

TheGuru
09.06.2011, 07:21
@vibe aceste preturi in euro ti le-au dat cei de la osim ?